Το νησί μας

Η Κρήτη είναι ένα από τα γνωστότερα ελληνικά νησιά.

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται νότια του Αιγαίου σε συνδετικό σημείο των τριών ηπείρων Ασία, Αφρική και Ευρώπη. Η μοναδική γεωγραφική θέση της μεταξύ των ηπείρων καθόρισε την ιστορία της σε όλη την διαδρομή από την αρχαιότητα έως τους σύγχρονους χρόνους

Είναι χωρισμένη σε τέσσερις νομούς , τα Χανιά , το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η Κρήτη προσφέρει τα πάντα στον επισκέπτη της, ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, καθαρές αμμώδη παραλίες και βραχώδη όρμους, επιβλητικά βουνά, γραφικές πόλεις και χωριά με ζωντανή παράδοση , εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα, εμπορικά καταστήματα και συναρπαστική νυχτερινή ζωή.

Είμαστε βέβαιοι ότι αν επισκεφτείτε μία φορά τη Κρήτη θα ενθουσιαστείτε και θα θέλετε να έρχεστε ξανά και ξανά για να γνωρίσετε και να γευτείτε τις ατελείωτες ομορφιές που κρύβει.


Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του νομού με την ίδια ονομασία και βρίσκεται μεταξύ των δύο άλλων μεγάλων πόλεων . Ανατολικά συνορεύει με το Ηράκλειο ( 80 χμ ) και δυτικά με τα Χανιά ( 60 χμ ). Βρίσκεται κατά μήκος της βόρειας ακτής, που ανατολικά έχει μία από τις μεγαλύτερες αμμώδη παραλίες (12 χμ) ενώ δυτικά μία άλλη μεγάλη αμμώδη παραλία ( 10 χμ ). Το Ρέθυμνο αποτελεί το διοικητικό, επικοινωνιακό και εμπορικό κέντρο του νομού με 80.000 περίπου μόνιμους κάτοικους.

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι πολύ ελκυστική με αξιόλογη ιστορία, φυσική ομορφιά και ζωντανές παραδόσεις. Η παλαιά πόλη διατηρεί ακόμα την αριστοκρατική της εμφάνιση με κτήρια που χρονολογούνται από τον 16 αιώνα, πετρόκτιστα αρχοντικά με καμαρωτές πόρτες , στενά σοκάκια, απομεινάρια των Βυζαντινών και Ελληνορωμαϊκών χρόνων.

Εάν επισκεφτείτε την ευρύτερη περιοχή θα δυσκολευτείτε να αποφασίσετε τι να πρωτοθαυμάσετε. Ο νομός Ρεθύμνου είναι γεμάτος από μαγευτικές παραλίες , απομονωμένους όρμους με κρυστάλλινα νερά, επιβλητικά βουνά , γραφικά χωριουδάκια που προσφέρουν τη δυνατότητα να γνωρίσεις τον παραδοσιακό τρόπο ζωής .

Η αξιόλογη παραδοσιακή κουζίνα, η νυχτερινή ζωή , τα ατελείωτα εμπορικά μαγαζιά , η φιλοξενία των ντόπιων και η μαγευτική ατμόσφαιρα που έχει το Ρέθυμνο θα σας χαλαρώσουν και θα αισθανθείτε πολύ οικεία και άνετα .

Προσφορές
Ανακαλύψτε τις μοναδικές για εσάς ευκαιρίες!
Εγγραφείτε τώρα!
Εγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του ξενοδοχείου μας